EFT-tunteiden vapautushoidot

Mikä EFT on?

EFT eli Emotional Freedom Techniques on suomeksi tunteiden vapautustekniikka. Se on kehollinen stressinhoitotekniikka tunteiden ja vaivojen hoitoon. Tekniikan on kehittänyt amerikkalainen Gary Graig ja se on käytössä yli 6 miljoonalla ihmisellä ympäri maailmaa.

EFT on sekä itsehoitoon että toisen tekemänä soveltuva tunteiden vapauttamis- ja stressinpurkumenetelmä, jossa energia- ja meridiaanioppia yhdistetään kehotietoiseen, hyväksyvään läsnäoloon sekä terapeuttiseen työskentelyyn.


Miten hoidetaan?

Aivojemme pelkokeskus aktivoituu mantelitumakkeessa missä tahansa pelkotilassa. Akupunktiopistestimuloinnin on tutkitusti todettu vapauttavan stressiä. EFT-akupistetaputtelulla stressireaktio rauhoittuu välittömästi ja stressi poistuu.

Voimme siis vapauttaa jumittavan tunteen, joka liittyy senhetkiseen olotilaamme. Jotta EFT toimii, meidän tulee olla läsnä itsellemme ja tuntemuksillemme. Läsnä oleminen tarkoittaa kehotietoista, hyväksyvää läsnäoloa ja itsensä kuuntelua.

EFT-hoito auttaa stressin, ahdistuksen ja masennustilojen hoidossa jo yhdellä hoidolla. Yleisin tulos: stressin lieveneminen ja uuden luonnollisemman ajattelun palautuminen ja monella postiivinen elämän muutos.


Millaisia tuloksia?

EFT-hoidon tulokset ovat yleensä pysyviä. Koska hoidon tarkoituksena on hoitaa esim. riippuvuuksien ja stressin taustalla olevat kokemukset ja häiritsevää käyttäytymistä aiheuttavat tunnelukot pois, muttuu käyttäytyminen pysyvästi suurimmalla osalla hoidettavista.

Hoitamalla sekä kehollisia oireita kuten kipuja ja fyysisiä oireita ja kehoon jääneitä traumaattisia kokemuksia saamaan monesti erittäin hyviä tuloksia myös fyysiseen terveyteen palautumiseen. Yhdessä Kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoidon kanssa monesti lähes kaikki fyysiset oireet on pysty hoitamaan pois pysyvästi.

EFT itsetaputtelulla voidaan tarpeen mukaan hoitaa häiritseviä tunteita, motivaatiojarruja, fyysisiä vaivoja.

Olen opiskellut EFT-hoitoa tunnetasapainovalmentaja Matti Rautajoen johdolla. Lisätietoa mm. hänen sivultaan. 

Varaa aika hoitoon

Maija Lemettinen
maija@maijalemettinen.fi
p. 0500 813 437

Ensimmäinen hoitotunti on 60 euroa ja jatkohoidot sopimuksen mukaan.